Is Jezus ooit geboren?

dasdgafhsgfhfrtgjnes2014 Komt er aan. 2014 Jaar al weer na de geboorte van Christus zou je zo denken. Nou ja, nou nee, nou niet helemaal precies, want er is eigenlijk geen jaar 0. In de Gregoriaanse kalender – opvolger van de Juliaanse kalender – wordt het jaar 1 voor Christus direct gevolgd door het jaar 1 na Christus. Dat volgens de logica die ook geen maand of een week kent die begint met dag 0. Maar die logica loopt wel stuk op de wende van 1 voor Christus naar 1 na Christus. Dan missen we dus eigenlijk een jaar. Vervelend want het niet bestaan van het jaar 0 doet er natuurlijk wel degelijk toe. In de taal bijvoorbeeld (‘hij reed rond in een heel oud barrel, zo’n auto uit het jaar 0’). Je wil er niet aan denken dat het getal 0 of jaar 0 niet bestaat als je je computer opstart (alleen nog maar 1-en, dat werkt niet in een binair stelsel). En dan HIJ. Ik heb het altijd al gek gevonden dat HIJ 1 jaar na Christus werd geboren, als het ware een jaar na zichzelf. Maar nu we zeker weten dat het jaar 0 niet bestaat, wanneer is HIJ dan geboren? Is HIJ wel geboren? Wat een gedoe. We moeten het maar snel corrigeren. Gelukkig 2013 allemaal! Of 2-14, wat jij wil joh.

About wimvoermans

Meer nog te vinden op http://www.wimvoermans.nl/ en op facebook http://www.facebook.com/wim.voermans.58
This entry was posted in Algemeen and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Is Jezus ooit geboren?

  1. Pingback: Waar was je op het moment dat…? | Wim Voermans – Stukjes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.